lauantaina, toukokuuta 7

Pääni on kyyhkyslakka

3 Comments:

Blogger Eeva Karhunen said...

Pyydän, älkää lakatko puuta! Johan vanha traditio niin lavastuksessa kuin yksityisomistuksessa on tullut aivan liian kalliiksi suhteessa naisen kunniaan niin tanssijana kuin vuokratyöntekijänä. Vanhan puun lakkaaminen on niin hienostelevaa kun lakattu lattia ei tue hienoiston nilkkoja!

5/07/2011 6:25 ip.  
Blogger Eeva Karhunen said...

Vanhan puun lakkaaminen on niin hienostelevaa kun lakattu lattia ei tue hienoiston nilkkoja! (sic)

Lause on tutkittavissa painostuksen alaisena kirjoitettuna tekstina niin kuin useat tiedotukset julkisilta paikoilta muutaman pankkitilin osoittauduttua olleen tana kevaana kayttokelvoton johtuen teleliikenneyhteydesta. Erikoisesta toimenpiteesta johtuen on kuitenkin otettava huomioon myos neutraali lahestyminen, silla tekstissa ei ole selkeaa virhetta vaan ulkosuomalaisen nakokulma. Yleensa kielioppivirheita ei kannata selittaa kun ruotsinsuomalaisen parlamentaarisen estetiikan lakien mukaan, silla lauseet eivat valttamatta mene taysin virheettomana painoon (kuten Unelmakaan ei mennyt lainauksien osalta suhteessa kustantajaan eli ntamoon) kun tassa skandinaavittomassa kommentissa voin onneksi oikaista viimeisen lauseen muotoon:

Vanhan puun lakkaaminen on niin hienostunutta, vaikka lakattu lattia ei tue hienoston nilkkoja!

ts. antaa jonkun muun viela oikaista tama puhunnan sanantaju.

5/10/2011 1:44 ip.  
Blogger Eeva Karhunen said...

Huomioi mahdollisuus muuttaa sana 'kun' vertaukselliseen muotoon 'kuin' ja maskuliinisen opintoviikkodominanssin uskallettua lisata lopuksi korea 'sanantaju' selittamaan ulkosuomalaisen kielen lyyrisyyden huomioimista.

5/10/2011 1:46 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home